Olin edellisviikolla yhden päivän kotona matkaa järjestämässä ja viime viikolla oli pakko pitää yksi huilinkipäivä jet-lagin takia. Mutta muuten meni varsin hyvin, tänään olisi yksi raportin viimeistely huomisaamulle.

Piti aloittaa jo eilen, mutta päätin vetäistä yhden vapaapäivän silläkin uhalla, että tänään tulee tiukka päivä. Joskus pitää vaan tuuletella aivoja hetken.  Ja ladata akkuja. Viime viikko oli konferenssin jäljiltä muutenkin omituinen: olin (ja olen edelleen) henkisesti kauhean energisellä tuulella, mutta ruumista väsyttää. Olen syönyt huonosti ja nukkunut vähän, liikkunut paljon nykynormaalia vähemmän. Siitä kai se väsymys. Ja energisyyteen vaikutti hyvin mennyt esitelmä, ja sitä enemmän ennentapaamattomien oman alan ihmisten kanssa keskustelu.

Energisyyden kääntöpuolena sitten ne paineet: nyt pitäisi ottaa yhteyttä kaikkiin olennaisiin uusiin tuttavuuksiin, kehitellä projekteja, kiitellä ja muistuttaa ylipäänsä olemassaolostaan. Rapon alla kaikki vaan tuntuu vähän raskaalta erityisesti kun uutta lukumateriaaliakin tarttui matkaan useampia kiloja.

Jospa toimittaisin sen rapon pois päiviltä pelosta huolimatta. Haluaisin välttää alisuoriutumista tällä kertaa, ja tehdä jotain, mistä voisin olla pari viikkoa ylpeä, mutta mikä tahansa suoriutuminen kyllä kelpaisi tähän hätään. Sitten on jo ehkä vähän selkeämpi mieli ja energian voi suunnata kivempiin puuhiin.